Министерството на туризма обяви конкурс за детска рисунка на тема „Моята ЕДЕН дестинация в България“ по случай 27 септември – Световния ден на туризма. ЕДЕН дестинациите в България са 17 – Ямбол, Драгоман, Ардино, Чавдар, Мездра, Силистра, Луковит, Сандански, Кюстендил, Белоградчик, Белица, Сапарева баня, Каварна, Враца, Странджа, Казанлък и Кърджали. Целта им е да популяризират нетрадиционни и екологични форми на туризъм. Те са свързани с темите културен, воден туризъм, защитени територии и нематериално културно наследство.

От НУ „Васил Левски“ гр. Белоградчик взеха участие в конкурса няколко ученици. Рисунките им бяха изпратени в Министерство на туризма.

Надпреварата беше изключително оспорвана. Изпратени бяха повече 250 рисунки в периода на провеждането на конкурса през ноември миналата година. Всички творби бяха оценявани жури, както и качени на официалната страница на Министерството на туризма във Фейсбук, където се състоя електронно гласуване. Част ЕДЕН мрежата на България са 17 града цялата страна – Ямбол, Драгоман, Ардино, Чавдар, Мездра, Силистра, Луковит, Сандански, Кюстендил, Белоградчик, Белица, Сапарева баня, Каварна, Враца, Странджа, Казанлък и Кърджали.

На 22.02.2019г. победителите в конкурса НУ „Васил Левски“ бяха информирани по телефона и поканени на награждаване в гр. София. Отличилите се ученици нашето училище бяха Магдалена Ивайлова 2б клас, Хадис Медине Мюрсал Махмуд 3в клас и Белослава Красимирова Петрова 4б клас

Министърът на туризма Николина Ангелкова награди децата, които бяха отличени в конкурса за детска рисунка на тема „Моята ЕДЕН дестинация в България“.

Министър Ангелкова откри и изложба 60 пана с детските творби. Рисунките, които са изложени, са тези, които са получили най-много харесвания във Фейсбук страницата на министерството в периода на провеждане на конкурса. Тя информира, че те ще бъдат изложени и на други места в страната, изложбата ще гостува и на Народното събрание по повод 140 години парламентаризъм. Предвижда се детските картини да бъдат показани също на летище София.

Наградени бяха и отличените във онлайн гласуването във Фейсбук страницата на Министерството на туризма.

Моята ЕДЕН дестинация в България
Категории: Новини

0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder