ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ПО ПОВОД 24 МАЙ

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ И УЧЕНИЦИ,

УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ,

24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост, е най-светлият и най-българският празник за всички нас!

Всяка година на този ден тържествените слова “Върви, народе възродени…” ни връщат назад във времето, за да си спомним светите личности на братята Кирил и Методий.

Нека следваме завета на предците ни – да съхраняваме българското слово, да обичаме и ценим родния ни език, да образоваме младите умове като им разкриваме нови хоризонти и ги водим по пътя на знанието.

Нека общите ни благородни усилия доведат родината ни до нов Златен век в областта на културните и творческите достижения, за да може поколенията след нас да се гордеят с постигнатото и да се вдъхновяват в творческите си търсения.

Уважаеми ученици,

Не забравяйте никога, че само народ, който е поставил образованието и просветата на висок пиедестал, има изключителната възможност да продължи своя славен път през вековете.

Няма нищо по-красиво високия дух и нищо по-силно знанието!

Нека не стихва жаждата ви за знания и духовно извисяване!

 ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

3 март- Националният празник на България

За 145 път ще честваме Националния празник на България- 3 март!

Нека сведем чела, нека се поклоним пред героизма и непреклонен дух на всички загинали в името на България! Нека отбележим 3 март с чувство на гордост, нека с делата си докажем, че сме силен народ- горд с миналото си и отговорен към бъдещето!

ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК!

Национално математическо състезание „Европейско кенгуру“-2022/2023 учебна година

На 16.03.2023 г. 12:00 до 13:30 ч. в НУ „Васил Левски “ще се проведе Националното математическо състезание „Европейско кенгуру“ за 2022/2023 учебна година. Желаещите трябва да заявят своето участие до 06.03.2023 г. ,чрез попълване на съответното заявление в училище. Състезанието е без такса за участие.

„ДЕН НА РОЗОВАТА ФЛАНЕЛКА“

Всяка година в последната сряда на февруари се отбелязва деня за борба с тормоза в училище, познат като „Ден на розовата фланелка“. На този ден всички, съпричастни с темата, обличат розово, за да изразят своята позиция.

И тази учебна година на 22.02.2023г. учениците НУ „Васил Левски“ казаха: „Не на тормоза в училище, но не за ден!“.

„Васил Левски – 150 години в сърцето на България“

Днес, 17.02.2023 г.,  нашето училище отбеляза своя патронен празник  с тържествен спектакъл под надслов „Васил Левски – 150 години в сърцето на България“.

Специални гости бяха Кметът на Община Белоградчик –Борис Николов, Председателят на Общински съвет Белоградчик- Боян Минков, Директори на институции, бивши и настоящи учители, родители и граждани.

В  препълнения салон НЧ „Развитие-1893 г.“ учениците НУ „Васил Левски“ със стихове и песни отдадоха чест към живота, делото и мислите на Левски.

 Гости на тържествения спектакъл бяха и ученици клуб „Млади възрожденци” към СУ „Христо Ботев”, които  изнесоха тематична сценка живота на  Апостола.

В края на тържествената програма г-жа Панайотова награди победителите два конкурса, проведени през месец февруари в НУ „Васил Левски“ – конкурс за рисунка на тема „Васил Левски – Апостол на свободата” и съчинение на тема „Горд съм, че съм потомък на Левски”.

И нека в този ден всички си спомним за думите на нашия Апостол на свободата: „Ако спечеля, печеля за цял народ – ако загубя, губя само мене си.“

ПОКЛОН, АПОСТОЛЕ!

„Васил Левски-150 години в сърцето на България“

Начално училище „Васил Левски“ гр.Белоградчик посвещава седмицата 13.02.-17.02.2023 г. на различни дейности по повод своя патронен празник:

  • Изготвяне на кът, посветен на Васил Левски във всяка класна стая и на видно място пред барелефа на Апостола в училището;
  • Презентации и беседи, посветени на Васил Левски;
  • Конкурс за рисунка на тема: „Васил Левски- Апостола на свободата“;
  • Конкурс за литературно съчинение на тема: „Горд съм, че съм потомък на Левски“;
  • Занимания по интереси, посветени на Васил Левски;
  • Спортно състезание„ Лъвски скок“/ при подходящи метеорологични условия/;
  • На 16.02.2023 г. ще има почетен караул пред барелефа на Апостола в училището.

Седмицата ще завърши с училищен спектакъл под надслов „Васил Левски-150 години с любов в сърцето на България“, който ще се състои 10:00 ч. в НЧ„Развитие-1893 г.“ гр.Белоградчик.

Заповядайте и нека заедно почетем  и сведем глави пред подвига на Васил Левски!