Днес НУ„Васил Левски“ откри новата учебна 2018/2019 г. в ремонтирана , санирана и обновена сграда.Това се случи благодарение на реализираните общински проектни дейности, свързани с енергийната ефективност. Изцяло е подменен и ремонтиран покривът на училището. Отстранени са проблемите със свлачището в двора. Изградена е рампа за достъп до сградата на хора в неравностойно положение. Направена е вътрешна изолация на цялото училище и се подменени тръбите и радиаторите на парната инсталация в цялата сграда.

Новият външен облик и цялостна визия осигуряват условия една по-добра работна среда и учебен процес.

Откриването на новата учебна година започна с издигането на националния флаг. Приветствие към учениците , учителите и родителите , направи директорът на училището –г-жа Илианка Панайотова. Тя пожела на всички през цялата учебна година да не ни напускат здравето, вярата, надеждата и любовта.

Специални гости на тържеството бяха: Кметът на община Белоградчик- г-н Борис Николов, Председателят на Общински съвет – г-жа Мирослава Чавдарова, представител на Дирекция „Социално подпомагане“ и отдел„Закрила на Детето“ – Таня Спасова , отец Рафаил – архиерейски наместник , учители пенсионери, както и служители на Община Белоградчик.

Отслужен бе водосвет за здраве и благополучие.

Учениците 3 клас поздравиха всички с тържествена програма, изпълнена с много песни, стихове и танци.

Най-вълнуващ бе денят за най-малките – децата Подготвителната група и първокласниците. С букетите в треперещите си ръце и първите ученически раници те нетърпеливо чакаха да прекрачат първият училищен праг , да видят първата си класна стая и първата учителка!

Нека здравето, упорството, стремежът към знания и творческо вдъхновение бъдат до всички ученици , учители и родители през цялата нова учебна година!

Спорна и успешна нова 2018/2019 учебна година !

Откриване на учебна година
Категории: Новини

0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder