Медалисти Международното състезание „Математика без граници“- зимен кръг на 2023/2024 г.

За поредна учебна година НУ „Васил Левски“ гр. Белоградчик активно участва във всички кръгове на Международното математическо състезание „Математика без граници“. Горди сме показаните резултати зимния кръг на учебната 2023/2024 г. От общо 25 участници, 13 са медалисти. Общо 4 златни медала, 6 сребърни и 3 бронзови.

I клас – 1. Денислава Дениславова Горчева – златен медал

               2. Радост Радославова Ковачева – сребърен медал

II клас – 1. Адриана Василева Георгиева – златен медал

                2. Теодора  Велкова Тодорова – златен медал

                3. Лора Венциславова Валериева – сребърен медал

                4. Марин Сашов Милчов – сребърен медал

                5. Петър Мирославов Михайлов – сребърен медал

                6. София Данаилова Ангелова – сребърен медал

                7. Владимир Владиславов Александров – бронзов медал

III клас –  1. Петър Пламенов Петров – златен медал

                2. Мариям Росенова Александрова – бронзов медал

IV клас – 1. Виктория Ивайлова Щърбанова – сребърен медал    

2. Зорница Ивова Николаева – бронзов медал             

Патронен празник на НУ „Васил Левски“

Днес, 19.02.2024 г.,НУ „Васил Левски“ гр. Белоградчик отбеляза 151 години гибелта на Васил Левски.

Ученици 4. клас дадоха почетен караул пред барелефа на Апостола в училището.

Г-жа Илианка Панайотова произнесе тържествено слово, в което призова да съхраним идеите на Левски и да бъдем достойни негови последователи.

Училищната програма продължи с възпоменателен спектакъл под надслов „Поклон, Апостоле!“, посветен на живота и делото на Васил Левски.

Ученици 4.а клас прочетоха своите съчинения на тема: „Горд съм, че съм потомък на Левски“. Наградени бяха победителите в спортното надскачане „Лъвски скок“.

На видно място в училището се организира изложба на тема „Васил Левски – Апостол на свободата“.

Поклон пред паметта и делото на Васил Левски!

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ПО ПОВОД 24 МАЙ

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ И УЧЕНИЦИ,

УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ,

24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост, е най-светлият и най-българският празник за всички нас!

Всяка година на този ден тържествените слова “Върви, народе възродени…” ни връщат назад във времето, за да си спомним светите личности на братята Кирил и Методий.

Нека следваме завета на предците ни – да съхраняваме българското слово, да обичаме и ценим родния ни език, да образоваме младите умове като им разкриваме нови хоризонти и ги водим по пътя на знанието.

Нека общите ни благородни усилия доведат родината ни до нов Златен век в областта на културните и творческите достижения, за да може поколенията след нас да се гордеят с постигнатото и да се вдъхновяват в творческите си търсения.

Уважаеми ученици,

Не забравяйте никога, че само народ, който е поставил образованието и просветата на висок пиедестал, има изключителната възможност да продължи своя славен път през вековете.

Няма нищо по-красиво високия дух и нищо по-силно знанието!

Нека не стихва жаждата ви за знания и духовно извисяване!

 ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

3 март- Националният празник на България

За 145 път ще честваме Националния празник на България- 3 март!

Нека сведем чела, нека се поклоним пред героизма и непреклонен дух на всички загинали в името на България! Нека отбележим 3 март с чувство на гордост, нека с делата си докажем, че сме силен народ- горд с миналото си и отговорен към бъдещето!

ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК!

Национално математическо състезание „Европейско кенгуру“-2022/2023 учебна година

На 16.03.2023 г. 12:00 до 13:30 ч. в НУ „Васил Левски “ще се проведе Националното математическо състезание „Европейско кенгуру“ за 2022/2023 учебна година. Желаещите трябва да заявят своето участие до 06.03.2023 г. ,чрез попълване на съответното заявление в училище. Състезанието е без такса за участие.

„ДЕН НА РОЗОВАТА ФЛАНЕЛКА“

Всяка година в последната сряда на февруари се отбелязва деня за борба с тормоза в училище, познат като „Ден на розовата фланелка“. На този ден всички, съпричастни с темата, обличат розово, за да изразят своята позиция.

И тази учебна година на 22.02.2023г. учениците НУ „Васил Левски“ казаха: „Не на тормоза в училище, но не за ден!“.

„Васил Левски – 150 години в сърцето на България“

Днес, 17.02.2023 г.,  нашето училище отбеляза своя патронен празник  с тържествен спектакъл под надслов „Васил Левски – 150 години в сърцето на България“.

Специални гости бяха Кметът на Община Белоградчик –Борис Николов, Председателят на Общински съвет Белоградчик- Боян Минков, Директори на институции, бивши и настоящи учители, родители и граждани.

В  препълнения салон НЧ „Развитие-1893 г.“ учениците НУ „Васил Левски“ със стихове и песни отдадоха чест към живота, делото и мислите на Левски.

 Гости на тържествения спектакъл бяха и ученици клуб „Млади възрожденци” към СУ „Христо Ботев”, които  изнесоха тематична сценка живота на  Апостола.

В края на тържествената програма г-жа Панайотова награди победителите два конкурса, проведени през месец февруари в НУ „Васил Левски“ – конкурс за рисунка на тема „Васил Левски – Апостол на свободата” и съчинение на тема „Горд съм, че съм потомък на Левски”.

И нека в този ден всички си спомним за думите на нашия Апостол на свободата: „Ако спечеля, печеля за цял народ – ако загубя, губя само мене си.“

ПОКЛОН, АПОСТОЛЕ!